Linkedin Twitter Instagram Facebook YOUTUBE

   

 

Adresa:
Sindjelićeva 62
14000 Valjevo

Telefoni:
Centrala - 014 295 295
Uprava - 014 295 370

Faks:
014 295 371

E-mail:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

Zdravstveni centar Valjevo je savremena medicinska ustanova koja pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika. Bolnica Valjevo funkcioniše po svim standardima moderne medicinske prakse i jedna je od prvih akreditovanih ustanova u okviru pilot projekta akreditacije zdravstvenih ustanova Srbije.


U Bolnici Valjevo se pruža najveći broj dijagnostičkih usluga, opremljena je magnetnom rezonancom od 1,5 Tesla, multislajsnim skenerom, digitalnim mamografom, digitalnim rentgenima, kolor-dopler ultrazvučnim aparatima, aparatima za endoskopsku dijagnostiku i intervencije itd. Poseduje savremeno opremljeni centar za dijalizu, biohemijsku, mikrobiološku, transfuziološku, patološko-anatomsku i imunohistohemijsku laboratoriju. Krajem 2010. godine, u valjevskoj Bolnici je otvorena savremena angiosala, sa pejsmejker centrom.


Valjevska bolnica ima 8 operacionih sala u Operacionom bloku, dve hirurške sale za hitna stanja u Urgentnom centru i jednu salu za „carske rezove“ na Odeljenju ginekologije i akušerstva. U oblasti hirurgije izdvaja se laparoskopska hirurgija, zastupljena u opštoj hirurgiji, ginekologiji, ortopediji, ORL, urologiji. Zahvaljujući širokom spektru usluga, u Bolnici Valjevo dijagnostiku i lečenje traže i građani van područja Kolubarskog okruga, a izdvajaju se laparoskopske ginekološke operacije, usluge iz oblasti operativne ortopedije-kuk i koleno, kao i pregledi na skeneru i magnetnoj rezonanci.


Praćenje novih trendova, stručno usavršavanje kadra, usvajanje novih djagnostičkih, terapijskih i hirurških metoda uslov su razvoja svake savremene medicinske ustanove, pa i Bolnice Valjevo.


Primena informacionih tehnologija učinila je rad efikasnijim, počev od unosa podataka i praćenja pacijenata, preko kvalitetnijeg izveštavanja prema referentnim ustanovama, do bržeg kontakta sa konsultantima u zemlji i svetu. Putem video konferencijske veze organizuju se predavanja, kao i stručna usavršavanja direktnim praćenjem operacija u hirurškim salama, uz komunikaciju slušalaca i lekara u sali. Edukativni centar poseduje tehnički opremljenu salu za realizaciju takvih programa, a bavi se i izdavačkom delatnošću, objavljen je niz stručnih publikacija i priručnika. Nastavna je baza srednje Medicinske škole u Valjevu i Medicinskog fakulteta u Kragujevcu.


Bolnica Valjevo učestvovala je u brojnim projektima u okviru kojih je obezbeđen značajan broj medicinskih aparata, građevinski radovi, kao i stručno usavršavanje zaposlenih. Svakako se izdvaja učešće u projektu Ministarstva zdravlja Srbije, finansiranog kreditom Svetske banke „Razvoj zdravstva Srbije“, u okviru koga je uz savremenu medicinsku opremu i opremu za IT, završena, samodoprinosom građana Valjeva započeta, izgradnja novog objekta od oko 4000 kvadratnih metara.


Bolnica Valjevo ima 1292-oje zaposlenih, od čega je 214 lekara, 18 stručnih saradnika, tri farmaceuta i 752 medicinskih sestara i tehničara. U ovom trenutku ima četiri doktora nauka, 9 magistara, 11 primarijusa i 27 subspecijalista. Bolnica raspolaže sa 652 postelje i 35 neonatoloških smeštaja. Prosečna dužina hospitalizacije je 7,5 dana.


Valjevska bolnica je osnovana 1867. godine. U vreme Prvog svetskog rata 1914 - 15. godine, postala je simbol medicinske požrtvovanosti i humanosti – u okruženju velikih bitaka čitav grad postao je bolnica i tako se zauvek upisao u istoriju srpskog naroda. Držeći se izreke da „zdravlje nije sve, a bez zdravlja sve je ništa“, zaposleni u valjevskoj Bolnici nastavili su da grade i razvijaju ovu ustanovu, baš kao što su to činile generacije njihovih prethodnika tokom skoro jednog i po veka, sve u cilju očuvanja zdravlja i kvalitetnijeg života svih žitelja Kolubarskog okruga.

 

 

PR služba Zdravstvenog centra Valjevo

http://www.zcvaljevo.rs